Posted on |


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jeugdcongres

18 juni 2016 / 11:45 - 22:00

De inloop is vanaf 9.45 uur, we beginnen om 10.00 uur. Meld je jeugdleden aan voor 29 mei.

De thema’s van het jeugdcongres en het openingskamp van elkaar vullen elkaar aan. Voor het eerst in decennia vinden deze twee grote AJV-evenementen binnen een paar maanden van elkaar plaats en kunnen we een onderwerp dieper uitwerken. We hebben daarom gekozen om over het thema Hidden/Seen na te denken. Ook andere AJV-evenementen (zoals het studentencongres) proberen in te haken op het thema.

Bij het jeugdcongres ligt de nadruk op het verborgene, op het openingskamp draaien we het om, en gaan we juist nadenken over ‘seen’.
Verborgen

Het thema Hidden/Seen is heel breed, én heel relevant. In onze wereld zijn veel dingen verborgen die eigenlijk gezien zouden moeten worden. Een miljoen Nederlanders leven in verborgen armoede. Wie ziet dat? Zeker een half miljoen mensen in Nederland zijn depressief. Wie kijkt naar hen om? Als christenen geloven wij dat veel mensen niet zien wie God is en wat hij kan.

Jezus noemt het koninkrijk van de hemel gist dat verborgen is in meel. In de parabel van talenten verbergt een van de dienaars zijn talenten in de grond. Welk van onze talenten hebben wij verborgen?
Drie doelen

Het jeugdcongres heeft meer dan één doel. Het is een inspirerende en opbouwende bijeenkomst die past bij jongeren. We willen de vriendschap en ‘broederschap’ tussen de jongeren vergroter, zeker tussen de verschillende groepen. Ook ervaren jongeren, zoals de laatste drie jeugdcongressen het geval was, hoe het is om het geloof handen en voeten te geven. Daarom gaan we in de middag weer op stap in Den Haag, om daar een verschil te maken.
Spreker

De spreker is de nieuwe jeugdleider op het Europese hoofdkantoor (de TED). Ds. Janoš Kovacs-Biro (spreek uit Janosh) leidt het jongerenwerk de komende jaren. Op het jeugdcongres kunnen we hem allemaal ontmoeten. Oorspronkelijk komt hij uit Hongarije, maar woont al jaren in Engeland. Hij heeft twee tieners in huis, dus hij kent de belevingswereld van jongeren.
Bijzondere church plant

De muziek wordt dit jaar verzorgd door een band die uit Engeland komt. Het is de band van een bijzondere church plant in het westelijke puntje van Engeland. Daar heeft de kerk een huis gekocht waar de predikant woont met verschillende huisgenoten. Zij organiseren bijeenkomsten, feesten, barbecues en gaan basketballen en surfen. Wat ze ook doen, overal laten ze God zien en vertellen ze over God. De church plant en de band worden geleid door een predikant: Steve Hulbert. In de middag zal hij hopelijk een workshop verzorgen over het delen van ons geloof, en uitleggen hoe hij dat doet. Meer zien? Kijk op: http://livestaustell.tumblr.com/
Aanmelden

De aanmeldingsdeadline voor dit evenement is 29 mei.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.
Facebook

Gegevens

Datum:
18 juni 2016
Tijd:
11:45 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.adventist.nl/evenementen/evenement/jeugdcongres-2016/

Locatie

Christus Koningkerk
Robijnhorst 197
DenHaag, 2592TS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0306939375

Kom langs, beleef mee of doe mee iedereen is uitgenodigd kom ook.