Posted on |


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkproeverij 2018

15 september 2018 / 09:45 - 13:00

Enkele honderden kerken in Nederland die aan de kerkproeverij meedoen, houden laagdrempelige diensten voor mensen die niet gewend zijn naar de kerk te gaan. Kerkleden worden aangemoedigd buren, collega’s, vrienden of familie mee te vragen naar de dienst.
Het is de tweede keer dat de Kerkproeverij, overgewaaid uit Groot-Brittannië, in Nederland wordt gehouden. Het initiatief is afkomstig van de Raad van Kerken.

Ook onze gemeente doet mee aan het landelijke project Kerkproeverij. Wat in Engeland en de VS al jaren een bewezen succes is. Namelijk, gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te ‘proeven’. Want waarom zou je datgene wat voor jou waardevol is alleen voor jezelf houden?

Maar het hangt van jou af, of jij het durft. Om op je collega, buurman, vriend, of familielid af te stappen en te zeggen: “Hé, ga je met me mee?” Gewoon voor een keertje. Wie weet welke uitwerking het gaat hebben. Het gaat om het uitnodigen, dat we dat weer leren. En inderdaad, misschien zegt diegene: ik kom niet. Maar dan hebben we de uitnodiging wel gedaan. En dat telt.

In Meppel starten we om 9.45 uur, rond 12 uur is er een maaltijd voor iedereen!

Dus mensen van de Adventkerk Meppel: wie nodig jij uit?

Heeft u belangstelling maar geen uitnodiging?? Hierbij mijn uitnodiging: Gaat u mee naar mijn kerk op 9 september as.?

Gegevens

Datum:
15 september 2018
Tijd:
09:45 - 13:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
http://kerkproeverij.nl

Locatie

Adventkerk Meppel
Vledderstraat 20
Meppel, 7941LC Nederland
+ Google Maps
Site:
www.adventkerkmeppel.nl

Kom langs, beleef mee of doe mee iedereen is uitgenodigd kom ook.